Bekijk alle projecten

3D visualisatie

Krijgt u een nieuwe kantoorruimte of overweegt u om uw bestaande kantoor te herinrichten, maar heeft u er geen gevoel bij hoe dat eruit moet komen te zien? Dan helpt het om een 3D-visualisatie te laten maken. Tijdens het ontwerpproces speelt 3D-visualisatie namelijk een grote rol in het ontwerp van een nieuw interieur. Hiermee geven we onze opdrachtgevers een heldere 3D-presentatie die projecten tot leven laten komen.

Simpele schetsen en 2D plattegronden geven niet altijd voldoende feeling bij de totstandkoming van ontwerpen. Dit maakt het voor veel mensen lastig om zich in te beelden, hoe het ontwerp er in werkelijkheid uit zal zien. iL Office heeft veel ervaring met het vertalen van uw wensen in een realistisch en sfeervol 3D-ontwerp.

 

3D-visualisatie interieur

3D-visualisatie interieur biedt de gelegenheid om de ontworpen kamers op een realistische manier te bekijken. Zo krijgt u een duidelijk beeld over hoe een ruimte ingedeeld wordt en ziet u wat de mogelijkheden zijn van uw toekomstige kantoorruimte of andere bedrijfsruimten.

Bij een 3D-visualisatie voegen we de juiste belichting toe, meubels en zelfs decoratie. Zo creëren we de ultieme sfeerimpressie en ziet u de volledige potentie van uw kantoorruimte in een levensechte weergave. Als u tevreden bent met de resultaten kan het project van start gaan.

Voordelen van een 3D-visualisatie

Een 3D-visualisatie van het interieur brengt duidelijkheid over het gebruik van bepaalde kleuren, indelingen en materialen. Bij twijfels over de styling van uw kantoorruimte biedt een visualisatie uitkomst. Hiermee kunt u de werkelijke uitstraling en het interieur van de kantoorruimte goed beoordelen op basis van inrichting, decoratie en kleurgebruik.

We kunnen voor de visualisatie gebruik maken van kantoormeubilair dat u wilt behouden en dit combineren met de nieuwe styling om te bekijken of dit een mooi geheel oplevert. Verschillende opties kunnen overwogen en meegenomen worden in de visualisatie, waarbij we nog materialen kunnen schrappen of toevoegen. Zodoende komen we bij de beste oplossing uit voor het inrichten van uw kantoorruimtes en andere bedrijfsruimten.

Door het project in 3D te visualiseren kunnen we in een vroeg stadium eventuele ontwerpfouten of niet gewenste styling keuzes  aanpassen. Denk hierbij aan:

  • het ontwerp per ruimte;
  • een selectie van zonwering (gordijnen, jaloezieën, rolgordijnen);
  • meubelstoffering, stijl en kleuren;
  • plafond- en wandafwerkingen;
  • decoratie.

Verbetert de communicatie

Een 3D visualisatie interieur helpt ook enorm bij de communicatie met andere partijen. Het voorkomt namelijk fouten en misverstanden die sneller optreden als de opdracht door hen zelf gevisualiseerd moet worden. Hiermee kunnen we ook budget optimaler bewaken en een realistisch plan-van-aanpak opstellen. Alle betrokkenen beschikken namelijk over de juiste en heldere informatie. Heldere communicatie ondersteund door een levensechte visualisatie leidt tot de mooiste resultaten.

 

Wie heeft 3D visualisatie nodig?

Het gebruik van 3D visualisaties is aan te raden als u het lastig vindt om uw ideeën te visualiseren. Ook als u een presentatie moet geven of met visuele beelden uw partner of werkgever wilt overtuigen, biedt deze optie zeer veel mogelijkheden. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op.