Bekijk alle projecten

5 tips voor het vinden van een nieuw kantoor

Hoe zorg je voor een goede werkplek voor jouw werknemers

Een bedrijf is altijd in ontwikkeling. Vaak is dat een goed teken. Je groeit, kan meer mensen aannemen en kijkt naar nieuwe mogelijkheden om deze groei vast te houden of misschien uit te bouwen. In een ander geval is afschalen misschien noodzakelijk.

Door de coronaperiode met de lockdowns, heeft het thuiswerken een vlucht gekregen. Nu we weer naar kantoor mogen zien we een verschuiving in het aantal mensen dat werkelijk naar kantoor komt. Veel bedrijven zijn overgestapt naar een hybride vorm, waar je gedeeltelijk op kantoor en gedeeltelijk thuis werkt. De ruimte is niet meer zo gevuld als voor corona. Toch wil je de ruimte goed benutten en mensen een fijne en inspirerende werkplek geven. Een kantoor waar je elkaar kan ontmoeten, maar ook gefocust kan werken en makkelijk kan beeldbellen.  Het is belangrijk om een omgeving te hebben die bij de situatie op dat moment past, maar ook nog een aantal jaren mee kan. Dit is het moment om de functie van het kantoor nog eens goed onder de loep te nemen. Misschien ben je wel op zoek naar een nieuwe kantoorruimte, of blijf je in het huidige kantoor en wil je de inrichting een update geven.  We geven je graag wat tips waar je op kan letten.

1. Zorg voor een goede bereikbaarheid

Het is een inkoppertje, maar we noemen hem toch: door thuiswerken zijn privé en werk nog nooit zo dichtbij elkaar gekomen. Men ondervindt gemak en luxe van de thuissituatie. Ga je op zoek naar een nieuw onderkomen voor je bedrijf?  Zorg er dan voor dat het zo veel mogelijk in de buurt is. Een locatie met een goede verbinding met het openbaar vervoer helpt. Collega’s moeten nog steeds graag op kantoor komen en geen beren op de weg zien, zoals een lange reistijd. Want thuiswerken zonder in de file te staan, dat went snel.

2. De thuissituatie op kantoor

De luxe van thuis op kantoor, hoe krijg ik dat nou voor elkaar? Een veelgehoorde vraag. Het antwoord is vaak niet al te moeilijk. Jouw werknemers moeten het op kantoor komen gaan associëren met werkplezier. Collega’s zien elkaar tegenwoordig steeds meer online, dus de omgeving waar men samenkomt moet uitnodigen. Loungeruimtes, koffiecorners, gamerooms; ga je op zoek naar een nieuw kantoor, kijk dan of er voldoende ruimte is om de thuissituatie erin na te bootsen. En meer! Lees voor meer inspirerende interieurtips het blog over kantoorinrichting.

3. Zoveel mensen zoveel wensen

De beslissing om in een nieuw kantoor te trekken ligt natuurlijk bij de directie. Maar je kan het nooit bij iedereen goed doen. Te ver weg, aan een drukke weg, te saai; het is soms een ondankbare taak om grote beslissingen te maken. Om een deel van deze onvrede weg te nemen, kan je de werknemers betrekken in het proces. Laat ze hun wensen op papier zetten. Als je in het proces hier rekening mee houdt zal het de sfeer op kantoor een stuk aangenamer maken.

4. Kijk vooral vooruit

Een nieuwe omgeving moet op de toekomst zijn ingericht. En dat kan je op twee manieren interpreteren. Een bedrijf dat groeit moet rekening houden met extra werkplekken, grotere vergaderruimtes en ruimtes waardoor werknemers straks met plezier naar het werk komen. Men is nogal gehecht geraakt aan ruimte. Persoonlijke ruimte (1,5 meter), maar ook ruimte om rustig te kunnen werken. Een kantoor inrichten op de toekomst kan ook betekenen dat je nieuwe, jonge mensen aantrekt die graag bij je werken. Zo krijgt vooruitkijken een dubbele lading. Een nieuw kantoor en een nieuwe omgeving kunnen hier een positieve bijdrage aan leveren.

Verhuisplannen? Bekijk hier ons draaiboek!

Een bedrijfsverhuizing is erg complex en er komt veel bij kijken. Om je een beetje op weg te helpen hebben we een draaiboek over bedrijfsverhuizingen gemaakt. Zo ben je in ieder geval goed voorbereid. Lees het blog over bedrijfsverhuizing om erachter te komen waar je allemaal op moet letten.

Meer over weten

5. Een mooie open deur

Het oog wil ook wat. Juist, een open deur, maar niet minder belangrijk. Een nieuw kantoor moet mooi zijn, in de smaak vallen en positiviteit en mogelijkheden uitstralen. Een open deur, zou je zeggen. Wij zeggen dat je in plaats van (letterlijk) een open deur ook veel met glas kan werken. Zo krijg je transparantie en ruimte in een handomdraai! Heb je de perfecte ruimte gevonden en zit je boordevol ideeën? Deel ze met je werknemers, zodat het ook bij hen gaat leven.

Heb je het juiste kantoor gevonden, maar weet je niet waar te beginnen? Bij iL Office helpen we je graag op weg naar meer en naar mooi! Wij kunnen er samen met u voor zorgen dat het ontwerp en de kantoor inrichting bij al uw wensen passen. Een nieuwe omgeving, toekomstbestendig, modern en bovenal een lust voor het oog; wij denken graag met u mee.