Aanmelden Live Event

5 tips voor een zoektocht naar een nieuw kantoor

Je bedrijf is altijd in ontwikkeling. Vaak is dat een goed teken. Je groeit, kan meer mensen aannemen en kijkt naar nieuwe mogelijkheden om deze groei vast te houden of misschien uit te bouwen. In een ander geval is afschalen misschien noodzakelijk. Hierbij hoop je zoveel mogelijk werknemers over te houden en evengoed positief naar de toekomst te kijken.

Dankzij de coronacrisis heeft het thuiswerken een vlucht gekregen, waardoor de gemiddelde bezetting op kantoor is afgenomen. Dus groei je uit je jasje als bedrijf, of is die jas veel te ruim geworden. Het is belangrijk om een omgeving te hebben die bij de situatie op dat moment past, maar ook nog een aantal jaren mee kan.

Ben je op zoek naar een nieuw onderkomen voor jou en je werknemers of wil je het huidige kantoor geheel vernieuwen? We geven je graag wat tips waar je op kan letten bij de zoektocht.

1. Zorg voor een goede bereikbaarheid

Het is een inkoppertje, maar we noemen hem toch…Door thuiswerken zijn privé en werk nog nooit zo dichtbij elkaar gekomen. Men ondervindt gemak en luxe van de thuissituatie. Ga je op zoek naar een nieuw onderkomen voor je bedrijf, zorg er dan voor dat het zo veel mogelijk in de buurt is. Een locatie met een goede verbinding met het openbaar vervoer kan ook helpen. Collega’s moeten nog steeds graag op kantoor komen en geen beren op de weg zien, zoals een lange reistijd. Want thuiswerken zonder in de file te staan, dat went snel.

2. De thuissituatie op kantoor

De luxe van thuis op kantoor, hoe krijg ik dat nou voor elkaar? Een veelgehoorde vraag. Het antwoord is vaak niet al te moeilijk. Jouw werknemers moeten het op kantoor komen gaan associëren met werkplezier. Collega’s zien elkaar tegenwoordig steeds meer online, dus de omgeving waar men samenkomt moet uitnodigen. Loungeruimtes, koffiecorners, gamerooms; ga je op zoek naar een nieuw kantoor, kijk dan of er voldoende ruimte is om de thuissituatie erin na te bootsen. En meer!

3. Zoveel mensen zoveel wensen

De beslissing om intrek te gaan nemen in een nieuw kantoor ligt natuurlijk bij de directie. En je kan het nooit bij iedereen goed doen. Te ver weg, aan een drukke weg, te saai; het is soms een ondankbare taak om grote beslissingen te maken. Om een deel van deze onvrede weg te nemen, kan je de werknemers betrekken in het proces. Laat ze bijvoorbeeld hun wensen op papier zetten. Als je, op zoek naar een nieuw kantoor, hiermee rekening kunt houden zal het de sfeer op kantoor een stuk aangenamer maken.

4. Kijk vooral vooruit

Een nieuwe omgeving moet op de toekomst zijn ingericht. En dat kan je op twee manieren interpreteren. Een bedrijf dat groeit moet rekening houden met extra werkplekken, grotere vergaderruimtes en ruimtes waardoor werknemers straks met plezier naar het werk komen. Men is nogal gehecht geraakt aan ruimte. Persoonlijke ruimte (1,5 meter), maar ook ruimte om rustig te kunnen werken. Een kantoor inrichten op de toekomst kan ook betekenen dat je nieuwe, jonge mensen aantrekt die graag bij je werken. Zo krijgt vooruitkijken een dubbele lading. Een nieuw kantoor en een nieuwe omgeving kan hier een positieve bijdrage aan leveren.

Verhuisplannen? Bekijk hier ons draaiboek!

Meer over weten

5. Een mooie open deur

Het oog wil ook wat. Juist, een open deur, maar niet minder belangrijk. Een nieuw kantoor moet mooi zijn, in de smaak vallen en positiviteit en mogelijkheden uitstralen. Een open deur, zou je zeggen. Wij zeggen dat je in plaats van (letterlijk) een open deur ook veel met glas kan werken. Zo krijg je transparantie en ruimte in een handomdraai! Heb je de perfecte ruimte gevonden en zit je boordevol ideeën? Deel ze met je werknemers, zodat het ook bij hen gaat leven.

Heb je het juiste kantoor gevonden, maar weet je niet waar te beginnen? Bij iL Office helpen we je graag op weg naar meer en naar mooi! Wij kunnen er samen met u voor zorgen dat het ontwerp en de kantoor inrichting bij al uw wensen passen. Een nieuwe omgeving, toekomstbestendig, modern en bovenal een lust voor het oog; wij denken graag met u mee.