Bekijk alle projecten

Anderhalve meter economie

De anderhalve meter economie als gevolg van het coronavirus blijft voorlopig nog de norm. Om verspreiding te voorkomen worden Nederlanders en vele andere Europeanen geacht om anderhalve meter afstand van elkaar te houden en dit zet natuurlijk ook door op de werkvloer.  Inmiddels werken veel kantoormedewerkers al langere tijd vanuit huis en spreken we zelfs al van de termen ‘ het nieuwe werken’ en ‘working apart together’. Werkgevers zijn al langere tijd bezig om deze nieuwe norm in goede banen te leiden, hun medewerkers te blijven motiveren én stimuleren in deze moeilijke tijden. Hopend op een lichtpuntje waar men naartoe kan leven en een visie waar men naar uit kan kijken.

Anderhalve meter economie en thuiswerken

Om de werkmotivatie erin te houden laten werkgevers, hun werknemers zo nu en dan weer naar kantoor komen. Rekening houdend met de anderhalve meter economie en de regels die hieruit voortgekomen zijn. Als organisatie is het belangrijk om in te spelen op de nieuwe norm en rekening te houden met de toekomst. Nu men heeft ervaren dat thuiswerken ook veel voordelen biedt, verwachten wij dat het traditionele kantoorleven plaats maakt voor de werkplek van de toekomst. Waar kantoorruimtes merendeels gebruikt gaan worden als tweede huiskamer waarin collega’s elkaar kunnen ontmoeten en klanten kunnen ontvangen.

Een plek waar inspiratie opgedaan kan worden, kennis en succes gedeelt en gevierd wordt. Ook is er ruimte om te werken, maar niet zozeer meer vanaf vaste werkplekken. De gevolgen van het coronavirus zijn blijvend in de zin van onze kijk op werken vanuit huis en het beschikbaar stellen van flexplekken voor medewerkers die liever een aantal dagen op kantoor werken. Deze flexplekken zijn overigens minder flexibel dan de naam doet vermoeden. Het is namelijk niet de bedoeling dat er gedurende de dag van plek wordt gewisseld om verspreiding van het virus te voorkomen.

Wilt u een werkplek van de toekomst realiseren en optimaal gehoor geven aan de anderhalve meter economie? Dan kunt u de hulp van onze interieurarchitecten inschakelen.

Anderhalve meter economie kantoor

Hoe ziet een anderhalve meter economie kantoor eruit? Waar moet deze aan voldoen? Vragen die u wellicht al langer bezighouden en waar u zelf niet goed uitkomt. Onze visie hierop is dat we verwachtten dat veel kantoren overgaan op grotere vergaderruimtes en meer kleine ruimtes waar gewerkt en overlegd kan worden. De bezetting op kantoren blijft minder groot doordat we tijdens de anderhalve meter economie geleerd hebben, dat we door digitalisering ook prima op afstand kunnen vergaderen en werken. Wanneer het echter nodig is dat teamleden elkaar treffen, dan kan dit opgelost worden met kantoorshifts, waarin men volgens een vast rooster naar kantoor komt.

Kantoorinrichting anderhalve meter economie

Veel bedrijfseigenaren spelen inmiddels al in op de anderhalve meter economie, de vraag naar scheidingswanden, spat/kuch schermen en wegwijzers voor op kantoor is toegenomen. Al weten we dat thuiswerken goed mogelijk is, blijven mensen sociale wezen die behoefte hebben aan het zien en ontmoeten van collega’s. Daarom verwachten we dat thuiswerken en naar kantoor gaan blijven bestaan, weliswaar naast elkaar. Het is daarom erg belangrijk om uw kantoorinrichting passend te maken voor de anderhalve meter economie. Dit kunt u doen door oplossingen zoals eenrichtingsverkeer in te stellen, markeringsstickers aan te brengen en bij de ingang een herinneringsbord te plaatsen.

Hiernaast kunt u de indeling van de bureau’s veranderen en deze scheiden door middel van het plaatsen van scheidingswanden en plexiglas. Deze creëeren afstand en geven een veilig gevoel, terwijl men elkaar wel kan zien. Om de regels van de anderhalve meter economie te waarborgen werken kantoren ook met afzetlinten om aan te geven dat bepaalde bureau’s en stoelen niet gebruikt ‘mogen’ worden. Het is een oplossing, maar deze komt de uitstraling van uw kantoorruimte niet geheel ten goede. Bent u op zoek naar een passende en stijlvolle coronaproof kantoorinrichting? Neem dan contact op met een interieurarchitect van iL-office.