Bekijk alle projecten

Behoud jong talent met een hip kantoor

De jeugd heeft de toekomst! Ook voor jouw bedrijf is verjonging van het personeel wellicht een goede optie. Met het online werken en alle techniek die daarbij komt kijken moet je met de tijdsgeest meegroeien. Stoom jouw kantoor klaar voor de toekomst met de frisse blik van jong talent, dat de hedendaagse techniek goed in de vingers heeft. Maar let op, het aantrekken van de nieuwe generatie is misschien niet al te lastig, het vasthouden des te meer.

Millennials, youngsters, Generation Y; werknemers geboren tussen 1985 en 2000 bepalen steeds vaker het beeld binnen een bedrijf. Het is bovendien een generatie die het verschil wil maken en een positieve bijdrage wil leveren aan een bedrijf en een bedrijfscultuur. Financiële genoegdoening is niet meer de doorslaggevende drijfveer om voor een baan te kiezen. Omgeving, vrijheid en sfeer; zo houd je twintigers en dertigers binnenboord. Hebben ze het ergens niet naar hun zin, dan jobhoppen ze gewoon weer verder.

 

Werk en privé zijn één

Een belangrijke voorwaarde voor deze jongeren om het op een werkplek vol te houden is flexibiliteit, dat heeft de afgelopen tijd ons wel geleerd. Door het thuiswerken zijn werk en privé nog nooit zo verbonden geweest. Voor de jonge generatie geen probleem, zolang ze bij mooi weer maar de ruimte krijgen om naar een festival te gaan of om een dagje strand te plannen. Zij vinden het werken op een avond of een weekend opofferen om een deadline te halen dan helemaal niet erg meer. Als een bedrijf zich dus flexibel opstelt dan heeft dit positief effect op de productiviteit. Maar zie je deze ‘nieuwe’ werknemer dan helemaal nooit meer op kantoor verschijnen?

Juist bij die laatste vraag komt iL Office om de hoek kijken. De suffe, saaie kantoor inrichting van weleer voldoet niet meer om de jongere generatie aan te trekken. Wat zij dan wel willen? Een plaats om productief te kunnen zijn, te kunnen vergaderen en om samen te komen. Ruimte, licht, coffeecorners, tafeltennistafels; kortom, een plek waar iedereen zich thuis voelt. Juist in contact zijn met anderen is belangrijk, dat heeft de coronatijd ons wel geleerd. Nu is de tijd om van het kantoor de plek te maken, waartoe alle collega’s zich aangetrokken voelen.

Dynamiek

Alleen op deze manier is het mogelijk om werknemers te behouden. En zeker niet alleen de jongere generatie. Ook ‘oudere’ werknemers willen graag met de tijd mee en interesseren zich voor jonge, frisse ideeën. Nee, het saaie kantoor is passé. Het betekent het creëren van een hippe omgeving die meer uitstraalt dan alleen werken. Het organiseren van uitjes of borrels op kantoor, samen lunchen en de mogelijkheid om te relaxen. Het komt niet alleen de sfeer, maar zeker ook de dynamiek en de creativiteit ten goede.

Met de ideeën en de kennis van iL Office kan je ervoor zorgen dat de kantoor inrichting helemaal voldoet aan de eisen van jouw werknemers. Wil je verjongen? Dan is het belangrijk om voor jouw bedrijf met een hippe, frisse blik naar de toekomst te kijken. En eerlijk is eerlijk, dat gaat gemakkelijker vanuit het kantoor dat op diezelfde toekomst is ingericht

Op zoek naar een nieuwe dynamiek?

Kijk hier voor inspiratie