Bekijk alle projecten

Amerikaanse avant-garde

City Side

Entree Cityside

De ontwikkeling en bouw van Rivierstaete, gelegen aan de rand van de Amsterdamse Rivierenbuurt, nam eind jaren zestig een aanvang. Met acht verdiepingen, 27.700 m2 kantoorruimte en 357 parkeerplaatsen was Rivierstaete bij oplevering in 1973 het grootste kantoorgebouw van Europa. Door de jaren heen heeft het gebouw een aantal bedrijven onderdak geboden, waaronder General Electric en American Express.

Het ontwerp voor de entree hal van Cityside is in een kort, maar heel intensief ontwerptraject tot stand gekomen. Hierbij heeft de ontwikkelaar Vastint iL Office betrokken bij het ontwerp voor het entreegebied waarbij ‘zakelijke hotspot’ als uitgangspunt genomen is.

De dynamische vormgeving van het gebouw en de beweging van gebruikers heeft iL Office gestimuleerd tot krachtige vormentaal voor het interieur die nauw aansluit bij het gebouw. Hierbij is bovendien voldaan aan alle BREEAM eisen.

De receptie en de koffiebar zijn op compacte manier samengebracht onder de vide die enkele verdiepingen hoog is. Hierdoor maakt het sociale hart centraal in het gebouw een visuele connectie met de kantoorvloeren welke de interactie tussen werken en ontspannen binnen het gebouw stimuleert.