Bekijk alle projecten

Prikkelen van spontane ontmoetingen

Van Doorne

Huiselijke en zakelijke kantoor inrichting

Voorafgaande aan de start van het project formuleerde Van Doorne een hele heldere doelstelling m.b.t. de renovatie van haar kantoor zijnde: ontwerp en realiseer een volledige upgrade van de publieke ruimte naar een multifunctionele, inspirerende en productieve werk- leefomgeving met een hoog ambitie niveau. Als kernwaarden voor het ontwerp werden benoemd; betrokken, verbindend, nuchter, scherp.

Het doel van het kantoor ontwerp was het creëren van een kruisbestuiving  tussen de gebruiker en het gebouw. Om die reden is er gekozen voor een lichte basis kleurstelling waardoor er een vriendelijke entree en ontvangstruimte ontstaat. Echter wel met relatie en vormentaal voortkomend vanuit de bestaande architectuur van het pand. Door de toepassing van de diverse belijning, materialen en het diverse kleurgebruik ontstaat er een natuurlijke routing en overgang van buiten naar binnen.

Sociaal hart

Door het lijnenspel in de vloeren, worden de ruimtes optische kleiner gemaakt en worden afmetingen menselijker en persoonlijker. Door het gebruik van ton sur ton kleuren wordt de architectuur verzacht. Op de kantoorverdiepingen ontstaat er door het lijnenspel in het tapijt letterlijk maar ook figuurlijk een verbinding. Een vriendelijk en huiselijke toevoeging aan een zakelijke kantoor inrichting.

Het publieke “sociale hart” gedeelte is ontwikkeld om spontane ontmoetingen en meer beweging te stimuleren. Het draagt bij aan persoonlijk contacten en kennisuitwisseling. De medewerkers zijn trots op hun werkomgeving waardoor het eigenaarschap en betrokkenheid van de medewerkers wordt vergroot. Het overgangsgebied voorheen de gang van entree naar restaurant is een volwaardige verblijfsruimte geworden. Gezonde voeding een salade bar, watertap, een thee bar helpen mee aan de het welzijn van de medewerkers. De espresso bar met een Barista koffiemachine geeft een extra dimensie, je voelt je direct welkom.