Bekijk alle projecten

De ontspannen motiverende werkplek

Een ontspannen motiverende werkplek is ontzettend belangrijk voor werknemers en steeds meer bedrijven ervaren de voordelen hiervan. Een inspirerende en stijlvolle kantoorinrichting heeft een bewezen positief effect en kan het verschil maken voor kantoren, vergaderruimte(s) of andere bedrijfsruimte(s). 

Bij een goede bedrijfsvoering hoort een motiverende werkplek, dit zou niet onderschat mogen worden. Toch zien we regelmatig kantoortuinen voorbij komen, waarvan men dacht dat de productiviteit hoger zou liggen onder toeziend oog van de manager(s). Een achterhaald principe is gebleken, veel mensen die werkzaam zijn in een kantoortuin vinden dit allesbehalve prettig en kunnen zich moeilijk tot niet concentreren op hun taken.

Volgens onderzoek daalt de productiviteit dagelijks met maar liefst 86 minuten en ook fouten op de werkvloer nemen toe met 50% door het gebrek aan een motiverende werkplek.
Motiverende werkplek versus kantoortuin 

Het werken in een kantoortuin kan voor veel stress en een verlaagde productiviteit zorgen. Door een hoge mate van afleiding komen veel mensen niet aan hun werk toe en blijven taken liggen of worden deze onzorgvuldig uitgevoerd.

Met name geluidsoverlast van collega’s wordt als storend benoemd. Onderling overleggen, het voeren van telefoongesprekken en luidruchtig typen zijn factoren waardoor een werkplek als minder prettig wordt ervaren.

Veelal ontbreekt het aan alternatieve motiverende werkplekken waar werknemers kunnen samenwerken of vergaderen. Door een gezonde, creatieve werkomgeving wordt de productiviteit verhoogd en komen uw diensten beter tot uiting. Ook is het fijner om uw klanten op een inspirerende locatie te ontvangen, welke indruk achterlaat en waar u trots kunt zijn.

Motiverende werkplek factoren

Door rekening te houden met belangrijke motiverende werkplek factoren, zoals ontspannende (deels) gesloten werkruimtes en een huiselijke bedrijfskantine komen u werknemers graag naar kantoor. Bovendien kunnen zij ontspannen wanneer dit nodig is en hun collega’s treffen in een prettige werkomgeving. Wanneer u aan een motiverende werkplek denkt hoeft dit niet te betekenen, dat u de bedrijfsruimtes gaat vullen met dartborden, tennistafels en zitzakken.

 

Voordelen

Een goed werkende kantoorinrichting heeft naast functionele voordelen, ook het voordeel dat zij de concentratie bevorderen en aanwezige ruimtes efficiënt benutten. Nu het nieuwe werken de norm is geworden zullen uw werknemers meer vanuit huis werken, het is des te fijner om hen een tweede thuis te laten ervaren op de dagen dat ze naar kantoor komen. Geef hen de ruimte om elkaar te ontmoeten en samen te werken in een inspirerende werkomgeving.

 

De basis van een motiverende werkplek

Merkt u dat uw huidige kantoorindeling zorgt voor veel onderlinge irritaties en zijn uw werknemers momenteel niet te tevreden met hun werkomgeving? Maak bespreekbaar wat nodig is voor verbetering, door deze inzichten kunnen we samen met u een motiverende werkplek creëren waarin we de basis goed neerzetten en rekening houden met hetgeen men nodig heeft. Volgens ons bestaat de basis uit de volgende punten:

 

  • zonder andere collega’s te storen is er ruimte voor gezellige gesprekjes en gezamenlijke activiteiten
  • er is genoeg plek om met medewerkers uit verschillende bedrijfslagen te vergaderen
  • werknemers ervaren geen ‘overlast’ tijdens hun werkzaamheden
  • zij kunnen een geschikte plek vinden op kantoor om hun taken te verrichten, videomeetings te houden of telefoontjes te plegen.

Geluidsoverlast op kantoor beperken

Ervaart uw organisatie geluidsoverlast op kantoor en wilt u een motiverende werkplek realiseren. Dan zijn er verschillende oplossingen mogelijk. Dit kunnen simpele oplossing zijn in de vorm van vloerkleden, verlaagde plafonds of het leggen van tapijt. Maar ook het plaatsen van geluidsabsorberende wand- of scheidingspanelen kan een optie zijn voor optimaal werkende kantoorruimten.

Hiermee lost u direct nog een punt op die werknemers als vervelend ervaren, namelijk het gebrek aan privacy bij kantoren die gebruik maken van open ruimtes. Laat uw kantoor een andere opzet niet toe door gebrek aan ruimte, maar wilt u wel graag een gezonde werkomgeving beschikbaar stellen aan uw werknemers, dan kunt u met scheidingswanden al een hoop verbeteren.

Goede verlichting

De productiviteit van werknemers kan ook verhoogd worden door gebruik te maken van de juiste belichting. Helaas is het niet altijd mogelijk om voor voldoende daglicht te zorgen, dit kunt u oplossen door goede kantoorverlichting of door sfeervolle bureaulampen te plaatsen bij iedere werknemer. Het werken in een (te) donkere ruimte heeft een negatief effect en dit wilt u liever voorkomen dan genezen.

Een motiverende werkplek op maat ontwerpen?

Heeft uw organisatie behoefte aan een nieuwe indeling, is het interieur en uw huisstijl toe aan vervanging? Ons team bestaat uit gepassioneerde vakmensen die al uw wensen en belangrijkste uitgangspunten weten te vertalen naar een kantoorinrichting die passend is bij uw organisatie.

Wij bieden hulp met de herindeling en herinrichting van al uw bedrijfsruimten. Voor vragen of het maken van een afspraak kunt u contact met ons opnemen.