Bekijk alle projecten

Duurzame kantoorinrichting

Wat is een duurzame kantoorinrichting? Hoe kunt u een duurzaam kantoor inrichten? Het antwoord op deze vragen vindt u terug in dit blog. Onder een duurzame kantoorinrichting vallen diverse punten, zo kunt u duurzaam kantoormeubilair aanschaffen, groene accessoires plaatsen en gebruik maken van energiezuinige verlichting. Ontdek wat u zelf kunt doen voor een duurzaam kantoor of neem contact met ons voor het versterken van uw groene imago.

Duurzaam kantoormeubilair

Bij een duurzame kantoorinrichting hoort vanzelfsprekend ook duurzaam kantoormeubilair. Hieronder verstaan we meubilair welke bestaat uit milieuvriendelijke en recyclebare materialen zonder gevaarlijke chemicaliën. Is het voor uw organisatie belangrijk om een groen imago na te streven en wilt u zorg dragen voor het milieu?

U kunt dit bewerkstelligen door een bewuste bedrijfsvoering te hanteren en gebruik te maken van milieuvriendelijke producten zoals energiezuinig apparatuur, papier met keurmerk, ink cartridges, duurzame koffieproducten en meer. Hiernaast kunt u het ook grootser aanpakken door duurzaam kantoormeubilair aan te schaffen. In de vorm van bureaus en bureaustoelen, vergadertafels en zelfs duurzame kantooraccessoires, welke uw kantoor naast een groen imago ook een mooie uitstraling geven.

Tip!  Verkoop uw huidige kantoormeubilair en investeer de opbrengt hiervan in een nieuwe duurzame kantoorinrichting

LED Verlichting

Al is er een hoop verandert en leven we inmiddels in een anderhalve meter economie, we blijven ook de nodige uren op kantoor doorbrengen en verspillen hiermee jaarlijks duizenden euro’s aan inefficiënte verlichting. Om deze verspilling tegen te gaan kunnen we bij het inrichten of verbouwen van uw kantoor overgaan op duurzame LED verlichting.  Dit wordt ook wel het groene licht genoemd en verbruikt veel minder energie. Bovendien gaat LED verlichting een stuk langer mee en is het een van de meest duurzame vormen van verlichting. Welke minder vaak vervangen hoeft te worden en minder schadelijk is voor het milieu.  Hiermee kan uw bedrijf flink besparen op de energiekosten en belast deze het milieu minder erg.

Planten

Door het plaatsen van kantoorplanten of een moswand zorgt u voor een gezonde werkomgeving en een motiverende werkplek. Kantoorplanten hebben een bewezen positief effect en deze kunnen we verwerken in een sfeervolle huisstijl. Daarnaast zorgen ze voor het verdampen van water en filteren zij de lucht vrij van stofdeeltjes en andere schadelijke stoffen. Ze maken ons  productiever, gezonder en verminderen stress. Ook zorgen zij voor een fijne sfeer impressie op kantoor en voelen werknemers zich door kantoorplanten meer op hun gemak. Hoe groter de plant, hoe beter dit voelt en oogt. Ook kunnen we door planten in te zetten ruimtes op groene wijze van elkaar  scheiden.

Bamboe voor een duurzame kantoorinrichting

Het plaatsen van meubels van bamboe zorgt ook voor een duurzame kantoorinrichting, welke het milieu ten goede komt. Bamboe is wereldwijd een van de snelst groeiende grondstoffen en heeft verbluffende eigenschappen. Tijdens de ontwikkeling van een bamboebos wordt een zeer grote hoeveelheid CO2 opgenomen en komt ruim 35% meer zuurstof vrij. Dit draagt bij aan een beter milieu in tegenstelling tot het gebruik van hardhout. Als uw organisatie veel gebruik maakt van hardhouten meubels en toe is aan een duurzame kantoorinrichting, dan kunt u overwegen bamboe meubilair aan te schaffen.

Indien u deze stijl niet passend vindt voor uw bedrijf, kunt u zich oriënteren op meubilair met een Milieukeur. Dit keurmerk staat voor de verduurzaming van productieprocessen en maakt een zorgvuldige afweging tussen duurzaamheidsthema’s.

Heeft u hulp nodig bij een duurzame kantoorinrichting? Neem vrijblijvend contact met ons op