Bekijk alle projecten

Hoe richt u een inspirerende vergaderruimte in?

Maandagochtend de start van een nieuwe week! Bij iL Office staat de maandagochtend in het teken van vergaderen. We bespreken alle lopende projecten en nemen de weekplanning door. Onze vergaderruimte is volledig ingericht naar onze wensen en de manier waarop wij graag werken. We hebben een fijne plek gerealiseerd waar we kunnen vergaderen en hier stoelen geplaatst die lekker zitten. Oncomfortabele stoelen zijn voor velen namelijk een hekelpunt. Naast goed zittende sfeervolle stoelen hebben we zorg en aandacht gestoken in het uitkiezen van materialen die onze huisstijl uitstralen en sfeerverhogend werken. We maken gebruik van goede verlichting en een prachtig tapijt. Al deze elementen bij elkaar hebben gezorgd voor een inspirerende vergaderruimte. Wilt u dit ook voor uw organisatie? Neem ‘hoe richt u een inspirerende vergaderruimte in?’ door en laat u bijstaan door een van onze getalenteerde interieurarchitecten.

Hoe is het gesteld met uw vergaderruimte? Valt u bij binnenkomst over losse kabels, zijn de stoelen oncomfortabel en kunt u hier niet te lang op zitten? Heeft u een donkere en grauwe vergaderruimte waar uw werknemers het liefst zo snel mogelijk weer vertrekken? Dan is het herinrichten van uw vergaderruimte een goede investering. Niet alleen voor uw medewerkers maar ook voor alle relaties bij wie u een goede indruk wilt achterlaten.

De Ruimte

De grootte van uw vergaderruimte is bepalend voor het inrichten hiervan. Heeft u een (zeer) grote vergaderruimte dan kunt u overwegen hier twee of meer vergaderruimtes van te maken. Hier zijn veel oplossingen voor te bedenken, zo kunt u bijvoorbeeld een multifunctionele scheidingswand plaatsen, welke ook dienst doet als whiteboard. Ook een glazen wand behoort tot de opties en zelfs een moswand. Naast de grootte van de ruimte is het ook een kwestie van smaak en de stijl van uw organisatie. Heeft u nog geen eigen huisstijl en weet u niet wat u met uw vergaderruimte aanmoet of bent u hier wellicht te druk voor? Een interieurarchitect kan u hierbij helpen en de regels van de anderhalve meter economie in acht in nemen.

Comfort

Bij het inrichten van een vergaderruimte is het belangrijk om de focus te leggen op het comfort van de ruimte. Al willen werknemers liever niet uren achtereen vergaderen, soms is dit onvermijdelijk en wilt u als werkgever een fijne vergaderruimte beschikbaar stellen. Voor zowel de gezondheid en de onderlinge sfeer is het voor uw werknemers belangrijk dat zij op comfortabele stoelen kunnen plaatsnemen en zij geen lichamelijke klachten krijgen door een verkeerde zithouding.

 

Sfeer

Naast goede stoelen en een goede vergadertafel, dient de vergaderruimte ook een prettige sfeer te ademen. Wat zorgt voor een prettige ‘vergader sfeer’? Dit is veelal afhankelijk van de branche waarin het bedrijf zich bevindt. Een accountants- of advocaten bureau heeft merendeels een strakke indeling, in tegenstelling tot een marketingbureau welke eerder een creatieve of drukkere huisstijl hanteert. Heeft u moeite met het bepalen van de juiste kleuren voor uw organisatie, ook hiermee kunnen wij van dienst zijn. Naast kleur is licht ook veelzeggend voor de sfeer en het gevoel in een vergaderruimte. Daglicht is belangrijk voor uw werknemers en dit kunt u binnenlaten door het gebruik van grote ramen, glazen wanden en een sfeervolle binnenverlichting

Technologie

Het belang van technologie in uw vergaderruimte is afhankelijk van uw organisatie. In veel vergaderruimtes hangt een beamer aan de muur of een groot tv scherm, echter wordt hier lang niet altijd gebruik van gemaakt. Als dit bij uw vergaderruimte het geval is, kunt u overwegen om het scherm te verwijderen en hier een mooi logo te plaatsen of een wandschildering. Een ongebruikt scherm leidt immer enkel af en kan vervangen worden door een mooie decoratie.

 

Planten

Naast de kleurkeuze van uw vergaderruimte of het type meubilair, kunnen planten ook voor meer sfeer op kantoor zorgen. Bijkomend effect van planten in uw vergaderruimte is dat deze zuurstofrijk zijn en goed van pas komen in vergaderruimtes. De kleur van de planten heeft een rustgevende werking en kunnen fungeren als ware eyecatchers in uw vergaderruimte.

Vindt u het lastig om een keuze te maken binnen de talloze opties voor het inrichten van uw vergaderruimte(s)? Neem dan contact op met ons.