• Opdrachtgever
  Cluse
 • Locatie
  Amsterdam
 • Oplevering
  2018
 • Diensten
  Advies, ontwerp, projectmanagement en realisatie

Cluse

Cluse verkoopt horloges en sieraden die staan voor elegantie en minimalisme, met een duidelijke merk identiteit. Een bedrijf gericht op de nieuwe internet generatie, de generatie Z of ook wel I-generatie genoemd. Een jong bedrijf bestaande uit vele jonge talenten met een sterk brand gevoel.

Team

Na een eerste start-up in het Riekerhaven gebied koos Cluse voor een industrieel kantoorgebouw aan de Danzigerkade in het havengebied van Amsterdam west. Het concept 'Urban Chic' gaf genoeg aanleiding om een evenwicht te vinden tussen twee werelden. Aan de ene kant de luxe en elegant uitstraling van de sieraden, aan de andere kant de stoere eenvoud van het gebouw. Door gebruik te maken van eenvoudige grafische vormen in de herkenbare kleuren van Cluse is er een eenheid ontstaan welke voor het perfecte ontwerp evenwicht heeft gezorgd.

Op de open werkvloeren zijn op verschillende strategische plekken semi transparante units toegepast. De units zijn af te sluiten met transparante en/of dichte gordijnen. Deze gordijnen verbeteren niet alleen de akoestiek en maar geven ook een persoonlijke sfeer. Het zijn open werkplekken met verschillende werkvormen die het ontmoeten en/of overleg van de medewerkers stimuleren.