Renovatie kantoor

Renovatie kantoorruimte

Een renovatie van uw kantoorruimte is aan te raden als blijkt dat deze niet langer voldoet aan de behoeften van uw organisatie. Bij de groei van een bedrijf, groeit de gebruiksbehoefte mee en wilt u uw huidige kantoorruimte zo efficiënt als mogelijk inzetten. Heeft het bedrijf een te grote vergaderruimte of loze werkruimtes? Zorgt de huidige indeling voor een onwenselijk hoge leegstand? Deze factoren en meer zijn bepalend voor de keuze van een renovatie of verhuizing. 

Wat is een renovatie kantoorruimte?

Een renovatie van uw kantoorruimte is een goede overweging als deze achterloopt qua inrichting en een inefficiënte indeling heeft. Veel kantoorruimtes zijn nog ingedeeld volgens het ‘oude werken’ en zijn ingericht vanuit het kantoortuin principe. Een kantoorrenovatie zorgt ervoor dat de ruimte beter tot z’n recht komt door een nieuwe indeling en herinrichting. Het uitbreken van muren, plaatsen van nieuwe wanden, het verfrissen van het schilderwerk of het vervangen van de verlichting, kan ervoor zorgen dat de ruimte beter aanvoelt en efficiënter in te richten is. 

Kantoorruimte renoveren of verhuizen?

Er zijn vier factoren welke de keuze voor een kantoor renovatie of verhuizing beïnvloeden. Dit zijn de zogezegde push-, pull-, keep-, en objection factoren welke aan bod komen als uw  huidige kantoorruimte niet langer aan de wensen voldoet. Een korte toelichting op deze factoren:

  • Pushfactoren ‘duwen’ u richting verandering als blijkt dat het kantoor niet langer voldoet
  • Pullfactoren  vertellen iets over de aantrekkingskracht van de te maken keuze zoals; betere bereikbaarheid, gratis parkeren,  uitbreidingsmogelijkheden 
  • Keepfactoren geven u w organisatie redenen om in het huidige kantoorpand te blijven
  • Objection factoren weerhouden een kantoor ervan om zich ergens anders te vestigen

Door bovenstaande factoren in kaart te brengen krijgt uw organisatie meer inzicht in de na- en voordelen van een renovatie ten opzichte van een verhuizing. Het is belangrijk dat uw bedrijf de mogelijkheid heeft om te groeien, echter zijn bereikbaarheid en representativiteit ook cruciale punten bij het maken van een beslissing tot renovatie of verhuizing. 

Tip! Als de keepfactoren groter zijn dan de pullfactoren, dan is een renovatie van uw kantoorruimte de beste oplossing en kunt u iL Office inschakelen voor hulp.

Renovatie kantoor door corona crisis 

De corona crisis heeft grootse veranderingen teweeg gebracht voor bedrijven en de wijze waarop zij hun kantoorruimtes inzetten. Kantoortuinen verdwijnen steeds meer naar de achtergrond en de vraag naar 1,5-meter kantoren is gegroeid. De corona crisis niet de enige aanleiding voor een renovatie van uw kantoorruimte, dit kan ook nodig zijn als blijkt dat het geen motiverende werkplek is voor uw werknemers. Een kantoorruimte hoeft allang niet meer saai en degelijk te zijn of gezien te worden als een ruimte welke slechts gevuld is met computers en bureaus. 

Werknemers gaan in de nabije toekomst meer tijd doorbrengen op kantoor en het is de plek waar potentiële klanten en bestaande relaties ontvangen worden. Bedrijfseigenaren willen om deze reden dat hun kantoorruimtes een goed en verwelkomend gevoel oproepen. Dit kan bereikt worden door een renovatie van de kantoorruimte waarbij het mogelijk is om een kantoorpand te herstellen, deels te vernieuwen of eventueel te verhuizen. Heeft uw kantoor een gedateerde uitstraling en heeft deze dringend behoefte aan modernisering? Een kantoorrenovatie biedt de oplossing!

Hulp nodig bij de renovatie van uw kantoorruimte? De interieurarchitecten van iL Office kunnen u tijdens dit proces adviseren en bijstaan. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin